PREMIJERA PREDSTAVE IZLET U RUSIJU

U Centru za kulturnu dekontaminaciju 11. maja biće premijerno izvedena predstava “Izlet u Rusiju” po tekstu Miroslava Krleže u režiji Jovana Ćirilova

thumb-502-228

 

Adaptaciju za pozorište uradio je Miroslav Belović, a Ćirilov uz tim saradnika ovaj tekst razvija u savremenu pozorišnu formu, po čemu “Izlet u Rusiju” pripada pozorišnom ciklusu “Rizik” koji CZKD realizuje od 2007. godine.

Istovremeno je “Izlet u Rusiju” odgovor na posttranzicione izazove u regionu, čime se bavi projekat “Nove politike solidarnosti kroz kulturu i proizvodnju znanja”, navodi se u najavi CZKD-a.

U predstavi igraju: Milutin Milošević, Vladimir Aleksić, Damjan Kecojević, Marko Janketić, Cvijeta Mesić, Boris Bakal. Dizajn predstave potpisuju: Angelina Atlagić i Dejan Pantelić, muziku i dizajn zvuka Vladimir Pejković, a u kreativnom timu su: Borka Pavićević, Andrej Nosov, Branimir Stojanović, Boris Bakal, Vladimir Tupanjac i Tara Tepavac.

Posle beogradske premijere i dve reprize 12. i 13. maja, predstava će biti izvedena u Prištini, Tuzli, Zagrebu i drugim gradovima u regionu.