23/02/2018

Intervistë me Alisa Maliqi, arkitekte dhe udhëheqëse e Galerisë Dodona gjatë të ‘90ve, 20.09.2017.

Autore e intervistës: Majlinda Hoxha   Majlinda: Fillimi i të ‘90-ave erdhi me krijimin e institucioneve paralele në Kosovë. Krejt sferat artistike e...

Intervistë me Doruntina Basha, dramaturge dhe autore e _Gishti_, 06.10.2017.

Autore e intervistës: Majlinda Hoxha   Majlinda: Dori, të nisim nga bashkëpunimi i parë i juaji me teatrot e Beogradit. Kur ka qenë...

Intervistë me Jeton Neziraj, dramaturg dhe drejtor i “Qendra Multimedia”, 19.09.2017.

Autore e intervistës: Majlinda Hoxha   Majlinda: Në shkrimin e Shkëlzen Maliqit “Lidhje Kulturore në mes të Kosovës dhe shteteve të ish-Jugosllavisë” ai...

Intervistë me Maksut Vezgishi, arkitekt dhe artist në Përtej _97, 06.10.2017.

Autore e intervistës: Majlinda Hoxha Majlinda: Maks, tё fillojmё me emrin ‘Pёrtej.’ Pse ‘Pёrtej’? Maksut: Shkёlzeni nё njё e cekë se...

Intervistë me Mehmet Behluli, profesor i asocuar i arteve figurative dhe artist në _Përtej_, 20.09.2017.

Autore e intervistës: Majlinda Hoxha Majlinda: Mehmet, në katalogun e galerisë “Dodona” në vitin 1997, ju konsideroheni si një nga artistët e viteve të...