POEZIJA BIRSENE DŽANKOVIĆ

  Birsena Džanković je rođena 1988. godine u Novom Pazaru. Završila je medresu Gazi Isa-beg. ...

KNJIGA “STUDIJE KONTEKSTA: DIVERZITET DIVERZITETA”

Izašla je knjiga “Studije konteksta: Diverzitet diverziteta”! Rezultati projekta “Studije konteksta: Diverzitet diverziteta”, koji je ...

PLENUM STUDIJA KONTEKSTA

  Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda, u saradnji sa partnerima Sent – Novi Pazar ...

INTERVJU SA ENESOM HALILOVIĆEM U LISTU ”VEČERNJE NOVOSTI”

Enes Halilović: Rađamo se humani, a umiremo sebični       Prozaista i pesnik iz ...

Studije konteksta – Umetnički projekat Jelene Marković – Poezije u kretanju

U utorak, 7.oktobra od  19h   Studije konteksta – umetnički projekat Jelene Marković – Poezije ...

 

Intervju me Svebor Mixhiqin dhe Darinka Pop-Mitiqin 19.9.2017.

Autore e intervistës: Lluna Gjorgjeviq Eja të fillojmë nga vetë ekspozita Përtej dhe çfarë të kujtohet nga ajo kohë dhe kohës që i paraprin...

Intervistë me Vida Knezheviqin, 29.8.2017.

Autore e intervistës: Lluna Gjorgjeviq Si ju lindi ideja që ta përgatisni ekspozitën Shmangia? Ne filluam punën në Galerinë Kontekst në vitin 2005-2006,...

Intervistë me Dunja Blazheviqin 19.7.2017.

Autore e intervistës: Lluna Gjorgjeviq Si dukej këmbimi në kuptimin kulturor dhe artistik gjatë viteve ’70 dhe ’80 midis Serbisë dhe Kosovës? Edhe...

Intervistë me Dejan Sretenoviqin, 30.8.2017.

Autore e intervistës: Lluna Gjorgjeviq Ejani të fillojmë nga ajo si u organizua ekspozita Përtej? Nuk më kujtohet saktësisht ideja e kujt ishte...

Intervistë me Branisllav Dimitrijeviqin, 23.8.2017.

Autore e intervistës: Lluna Gjorgjeviq Eja të fillojmë që nga vitet ’90, por edhe ’80 – çfarë mban mend ti nga ajo kohë? ...