Publikacija IZLET U RUSIJU

Publikacija povodom predstave “Izlet u Rusiju” Miroslava Krleže u režiji Jovana Ćirilova u produkciji Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Adaptaciju za pozorište uradio je Miroslav Belović (1927-2005), a Jovan Ćirilov, uz tim saradnika, ovaj tekst razvija u savremenu pozorišnu formu – po čemu Izlet u Rusiju pripada pozorišnom ciklusu Rizik koji CZKD sa uspehom realizuje od 2007. godine.

Istovremeno, Izlet u Rusiju je i odgovor na post-tranzicione izazove u regionu, čime se bavi projekat Nove politike solidarnosti kroz kulturu i proizvodnju znanja.

U predstavi igraju: Milutin Milošević, Vladimir Aleksić, Damjan Kecojević, Marko Janketić, Cvijeta Mesić, Boris Bakal. Režiser je Jovan Ćirilov, dizajn predstave radila je Angelina Atlagić, muziku i zvuk Vladimir Pejković, a u kreativnom timu su i Borka Pavićević, Boris Bakal, Andrej Nosov, Tara Tepavac, Vladimir Tupanjac, Ana Isaković, Dejan Pantelić i Branimir Stojanović. Posle beogradske premijere 11. maja i dve reprize 12. I 13. maja, predstava će biti izvedena u Prištini, Tuzli, i drugim gradovima u regionu.

________________________________

ATTACHMENTS:

 IZLET U RUSIJU - publikacija, preview verzija (3.8 MiB)