Radovi polaznika: Dženan Hajrović

 

Dženan Hajrović

Diplomirao  Grafički dizajn na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ,

trenutno na magistarskim studijama product dizajna na Akademiji umetnosti u Sarajevu.

Od 2005. god.aktivno da se bavi komercijalnim dizajnom i umetničkom fotografijom u okviru dizajn i foto studija u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori. Od 2009. obavlja posao menadžera Kulturnog centra Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i radi kao asistent na predmetu fotografija, kompjuterski dizajn i kompjuterska grafika. Direktor je neprofitne organizacije Atelje Atelier u sklopu koje spovodi projekat Front, finansiraranja omladinskih projekata iz oblasi kulture i umetnosti. Vodi svoj foto studio. 

Realizovao je dve škole fotografije u Novom Pazaru i Tutinu . Sa timom  iz nekoliko država 2010. organizuje i sprovodi projekat u Ukrajini i drži predavanja na temu kreativnog razmišljanja i rada u kreativnim grupama.  Poslednjih godina proveo je u realizaciji više projekata u šest zemalja Evrope kao deo internacionalne petočlane ekipe.

Profesionalno se bavi video produkcijom. Prvi uspeh u video produkciji postiže sa spotom za australijski bend “The middle East” za muzički spot, gde na konkursu dobija najveći broj glasova i pregleda. Do sad je odradio par kratkometražnih filmova i više muzičkih spotova, reklama i umetničkih video radova. Muzički spot Šamaranje, Frenki dobio je prvu nagradu MTV best Adria Act .

Kao multimedijalni umetnik učestvovao je na više zajedničkih i priredio jednu samostalnu izložbu.

Član je Sulu-a (Sandžačkog udruženja likovnih umetnika)

 

 

dz3

dz2

dz1